ISTORIA MANICHIURII

Conceptul de manichiură a apărut cu peste 5000 de ani în urmă. În India, femeile foloseau henna în loc de lac de unghii pentru manichiura lor. Acum 4000 de ani, oamenii din sudul Babyloniei, confecţionau instrumente din aur pe care le foloseau la înfrumuseţarea unghiilor.

În China, acum 3000 de ani, lacul de unghii se folosea pentru a indica statutul social al unei persoane, culorile folosite de elită erau roşu şi negru. În Egipt, culoarea roşie pe unghii era simbolul celei mai înalte clase.

În jurul secolului 20, în Paris, a apărut manichiura french.Unghii false: naştere şi evoluţie


Primele unghii false au apărut în lumea cinematografiei, în timpul filmelor mute şi alb-negru. Expresia feţei şi a corpului juca un rol important şi se vroia deci să fie îngrijit până în cele mai mici detalii. Unghiile se fabricau din porţelan. Fiecare actriţă avea setul său de unghii făcute pe măsura sa. Acestea erau scoase după fiecare turnare de film şi păstrate cu grijă.După al II-lea Război Mondial, datorită diferitelor aplicaţii pe care produsele petroliere le permiteu, au fost fabricate primele răşini acrilice. Acestea permiteau foarte uşor anumite fasonaje sau modelaje, astfel s-au născut răşinile speciale pentru modelarea unghiilor.

Astăzi, se lucrează după tehnica modelajului răşinii pe forme. Totuşi, calitatea răşinii este superioară. Până nu demult, majoritatea răşinilor se îngalbeneau după câteva zile şi mai ales când expunerea la soare era frecventă. Acum, a fost aproape în întregime scos de pe piaţă.

Totuşi ramâne încă o problemă: aplicarea răşinei nu este uşoară, cere un studiu aprofundat şi îndelungat, dar oferă rezultate minunate şi solide, dând şi o enormă satisfacţie stilistului.

Unghiile fasonate cu ajutorul gelul UV, care nu există decat de foarte puţini ani, sunt mult mai uşor de aplicat şi oferă aproape acelaşi rezultat ca şi unghiile de răşină. Iată de ce astăzi, unghiile în gel UV sunt aşa de populare în saloanele de înfrumuseţare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu